Drammens Tidende (dt.no)


Phoenix til Norge

phoenix_band01

Rockefeller har gleden av å få besøk av Phoenix til høsten, og datoen er satt til 9 november. Sjekk ut singelen <<1901>> her !

Om du ikke er kjent med Phoenix fra før, kan jeg anbefale deg noen låter å google.  <<Long Distance Call>>, <<Everything Is Everything>>, <<Consolation Prices>> Er faktisk noen fete sommerlåter her, som du bør slenge inn på iPoden din !

VG skriver om konserten her.

Share

09

06 2009

“Bås” er bra !

 

bilde1

Det finnes ingen som er glad i å bli satt i bås, noe som i og for seg er ganske naturlig. Hvem er det vel som med viten og vilje dytter fra seg publikum som ikke liker akkurat “deres” bås?

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke kan forstå hvorfor det er så ille. Det er du og jeg som setter musikkstiler, arter, artister og band i bås. Nettopp fordi vi vet hva vi vil ha, og hva vi ikke vil ha. Det finnes ikke et band i verden som ikke blir satt i bås, enten artistene vil eller ei.

Derfor er det så deilig for meg å si at hvis du har begrenset dine “båser” til VG-lista, så kan du med trygghet hopper over Drammen og Kongsberg-bandet Meadows & IO. Og det, er en BRA ting!

Jeg fikk forleden en CD-plate i hånden, og har hørt på dette bandet i noen timer. Det synes jeg du også skal gjøre. Dersom du er en av dem som klarer å frigi deg fra Beyonce og CC Cowboys en liten stund, kan du få deg en rimelig bra opplevelse.  <<Gentle Engine>> kan du høre her, og er en smak av hva Meadows & IO har å by på. Blir spennende å følge dette bandet fremover, og se hva bransjen og folket mener om det de får høre.

På Kanal-1 får du nok ikke høre Meadows & IO i “prime-time” sendetid. I allefall ikke med <<Gentle Engine>>, men det betyr ikke annet enn at låten ikke passer til radioens profil. For låta er knallbra, og gutta er lovende. I tillegg vil jeg si til de som mener at Thomas Dybdahl er blant norges mest “ærlige” musikere, at man ikke blir “ærlig” i fremførelsen bare fordi man sliter med å synge i pitch. Meadows & IO derimot, fremfører musikk de har nær til hjertet, og formidlingsevnen er underbar.Det kan jeg høre, og det kan jeg føle. Tror jeg da…..

 Og det er ærlighet for meg!

Share

08

06 2009

Workin Class Hero ypper!

 

wch_web_heading

I løpet av 2009 er det mye som skjer i Drammen på kulturfronten. Aldri før har fokuset på Drammen som kulturby vært større enn nå. Det beste med det hele, er at det er velfortjent!

Working Class Hero festivalen har vært i Drammen lenge, men også denne festivalen er større enn noen gang. Aldri har det vært så mange konserter, og helheten rundt festivalen er rett og slett imponerende. Det er en hel haug med gratiskonserter, arrangementer for alle aldre og ikke minst har WCH festivalen forstått viktigheten av å tilby musikk til massene også.  Jeg er glad for at WCH-festivalen ikke har vært redd for kommersiell suksess. Det nyter nemlig publikum godt av, og av den grunn vil jeg spå en publikumsoppslutning som er vesentlig større enn hva denne festivalen har vært vant til før.

Meadows & IO, Seatsniffers og DumDum Boys på fredagens konsert er det ingen som bør gå glipp av. Seatsniffers har som regel et heftig sceneshow og DumDum Boys vil alltid være et høydepunkt. Lørdagens topp 3 er jo nødt til å være Freddy & The Casuals, Knut Reiersrud og Motorpsycho. Klikk deg inn her, for en fullstendig oversikt.

 

 I tillegg så er det jo klart for våre lokale helter i Donkeyboy. Etter singelen ”Ambitions” å dømme, er lydbildet rimelig studio-preget. Av den grunn så blir det spennende å se Donkeboy live i Drammen. Jeg ber til Gud om at Autotune-boksen blir hjemme, så vi virkelig kan falle på kne av beundring for gutta (og jenta) som er spådd en lysende karriere.

Om du ikke er så veldig opptatt av det som skjer på Union Scene, så har du fortsatt ingen grunn til å være hjemme. Det skjer fantastisk mye bra i hele byen, som i tillegg er helt gratis!! Klikke deg inn her, bla deg forbi konsertene, og nyt alt du kan være med på uten å bruke så mye som en eneste krone.

Fortsetter ledelsen i WCH-festivalen med dette arbeidet, skal Drammen Elvefestival slite med å holde følge.  Om 10 år, er jeg ganske sikker på at Strømsø tilfredsstiller festivalpublikum i mye større grad en Bragernes.

wch2009_alleartister_593x2251

Share

03

06 2009

Sjekk ut eltee fra Sande !

 

eltee

Det er jo ikke hver dag du får triggerhappy summerdancemusikk fra vårt lokalområdet. Denne søskenduoen fra Sande prøver seg med “Nanana (Making Me Smile)”

I disse dager så utarbeides spillelister for Kanal-1. Du kan glede deg til mange nye heftige låter, men kanskje du sitter på musikk du virkelig mener burde være listet på Kanal-1?? Og mener du at “eltee” burde få en plass på listen??

Share

28

05 2009

Hvor stygg er egentlig Synnøve Svabø?

271370synnve20svab140_synnove2713701synn_ve_svab___melo_229664h271370synnve20svab

Norge er i ekstase over seieren i Melodi Grand Prix, og Alexander Rybak mottar en hyllest landet sjelden har sett maken til. Kong Haakon vendte hjem etter Hitlers fall i 1945, med åtte sikkerhetsvakter. Rybak slo også denne rekorden. Det er nemlig sånn at når man med 2,3 millioner tv-seere inviterer til fest på Gardermoen, skaper man trøbbel for en flyplass som har mer enn nok med å skrape ut de siste restene av hudkremen til en pensjonist, som glemte at alt som kan flyte, er forbudt å ta med seg på fly. Sikkerheten på Gardermoen har blitt satt på prøve mang en gang, og med frykt for at noe kunne gå galt måtte Rybak behandles som en konge. Det selv om han ikke er norsk i utgangspunktet. Det var forresten ikke Kong Haakon heller. Allikevel er begge to så norske som det går an å bli, og da passer det jo utmerket at Synnøve Svabø har innrømmet at hun var så ekstremt uforskammet som kommentator i årets Grand Prix-finale, at hun nå tilbyr seg å flytte til Sverige. Om du har nisselua godt dratt nedover øra, så er du en av de som mener det er en god idè.

Det burde vel strengt talt ikke komme som noen overraskelse at Svabø er frekk i kjeften. Hun har en attitude som NRK sine seere har satt pris på i mange år, nettopp fordi hun går over streken. Vi har nok av halvpene programledere som smiler fordi det står i manus, og vi har i allefall nok av halvpene nestenprogramledere som har fått manus,fordi de kan smile.

Nå har Christopher Schau fått lov til å sprenge rotter i microbølgeovner for XL-tv, og han har fått lov til å teste ut om hunder ser forskjell på ”Pikk eller Pølse”. Vi ler oss skakk i hjel. Otto Jespersen brenner flagg og snakker ekstremt nedlatende om jødene, og vi ler oss skakk i hjel. Ronny Le Tekerø møter opp heavy beruset i ”Nytt På Nytt”, TV2 nyhetene gir oss bilder av hele LTTE-geriljan som nå heldigvis/uheldigvis er tatt av dage, og det er ikke en kjeft som reagerer. Da er det helt fantastisk at vi bruker lørdagskvelden vår til å ringe ned kontorene i NRK etter GP-finalen, for å skjelle ut en stakkars programleder som har takket ja til å kommentere det mest håpløse programmet som er å finne på tv.

Det som gjør at jeg er rasende på Synnøve Svabø, er at hun ikke står for jobben hun har gjort. I mange dager nå har hun unnskyldt sin oppførsel, og at hun burde ha forstått at en slik humor ikke passer til Melodi Grand Prix. Dermed har hun mistet mye av sin integritet. Nå viser hun at Svabø ikke er småcrazy, hun bare spiller at hun er det. Det viser at Svabø ikke er den småfrekke lille djevelen som kan temme den villeste mann, men at hun bare later som hun kan det. Allikevel så trenger vi Svabø i NRK, nå som Anne Kat. Hærland har forlatt kanalen for å kunne kjefte opp uforskammede drittunger i Drammen Teater.

Hvorfor trykker vi ikke Synnøve til vårt bryst, som faktisk reddet oss fra et program som er mer kjedelig å se på enn brusautomaten på legevakta?

Share

19

05 2009

Sport er også kultur..

Ivar Strømsjordet trekker seg som styreformann i Strømsgodset, samtidig som spillerne i samme klubb presterer god gammeldags søppelfotball på Marienlyst. Bent Dahl fikk ikke støtte fra spillergruppen i DHK, og måtte pakke sekken sin å gå. Nå er det spillerne sin tur til å rømme fra klubben. Drammen Fotballklubb har fått en dårlig start på årets sesong, og ennå er det badenymfer som kutter seg opp på føttene i det mest moderne innendørs badeanlegget i Europa. Joda, i Drammen så er sport regnet som kultur. Allikevel er det på tide å feste blikket et helt annet sted hvis du er på jakt etter kultur som virkelig setter spor etter seg på en positiv måte. Nei, jeg snakker ikke om homosex i laben til Morten Viskum, men om byen Drammen som sparker ordentlig godt fra seg på musikkfronten.

 

Historisk sett har lokalmusikken i byen vår stort sett forblitt lokal. Kommunen skal ikke beskyldes for å ha vært veldig ivrig med å legge forholdene til rette for musikalsk ungdom de siste tyve årene. De er ikke blitt særlige mye flinkere i dag, men med kommunale interesser i en plass som Union Scene, så klages det i alle fall ikke på musikere. Verken de med langt eller kort hår. I tillegg så tjener jo alle på det gode ryktet Drammen har fått de siste årene, også musikere. Det blir stadig flere lokale arrangementer man kan vise seg frem på, og teknologien gjør sitt til at man ikke trenger store plateselskap i ryggen for å gi ut musikken sin. Og da, er det kun viljen det står på.

 

Drammen er i ferd med å posisjonere seg som en by der musikklivet blomstrer. Bare den siste måneden så noterer Drammen seg for tre VG-liste plasseringer, noe som forteller at det ikke lenger bare er drammensere som kjøper musikk fra Drammen. ”Steff Nevers” har allerede solgt til gull, og blir spådd en lysende karriere i countryens verden. Med internasjonal lansering i millionklassen, er Steffen Lundemo allerede skrevet inn i drammens historiebøker, hva musikk angår. Idèt nyheten om ”Steff Nevers” treffer oss, kommer ”Donkeyboy” med platekontrakt fra Warner under armene. Etter mange års intenst arbeid, har drammensgutta fått et 4 albums forslag fra Warner som de har takket ja til. Låten ”Ambitions” gjør suksess både på radio og i platehyllene, og da er det ekstra godt å lese VG-lista. ”Steff Nevers” og ”Donkeboy”, begge fra Drammen, gliser mot oss med hver sin plassering.

 

Så kommer drammensrapperne ”Ess I Ermet”, og rapper til seg en plass på VG-lista de også. Uten plateselskap, men med en god porsjon vilje. Låta ”Typisk” gikk rett inn på spillelistene til Kanal-1, faktisk fire dager før den var mulig å høre og/eller kjøpe andre steder. I min tid som ung musiker valgte vi bandkonsultasjoner utifra hvor mange vi var kean på å gi hyre for en jobb. Sånn tenker heldigvis ikke dagens unge musikere. ”Ess I Ermet” kan være helt opp til åtte stykker på scenen, og lager musikk fordi de elsker musikk.

 

Kanal-1 er veldig glad for å kunne A-liste lokalmusikk fordi musikken holder høy kvalitet, og ikke fordi det er lokalmusikk. Nå venter vi kun på at ”Green Cortinas”, ”Behind The Mirror” og ”GangBang” kommer med ny plate!

Share

07

05 2009