Drammens Tidende (dt.no)


Derfor har jeg en redaktørblogg

Så er jeg igang med en redaktørblogg. Jeg starter med litt praktiske opplysninger. Hensikten med denne bloggen er flerdelt:

 • Et sted å skrive om Drammens Tidende, hva vi står for og hvordan vi vil utvikle oss – hele tiden.
 • En blogg er dessuten et bra verktøy for å ha dialog om slike spørsmål med leserne. Vi ønsker å være mest mulig åpne om hva vi holder på med, og involvere interesserte lesere mest mulig i utviklingen.
 • For å legge ut lederne jeg skriver, og ha dialog med lesere som ønsker å ha synspunkter på det. Så får Odd Myklebust, som skriver brorparten av lederne, få opp sin egen blogg. Den kommer.
 • For å kommentere ulike hendelser i det daglige, enten det berører Drammens Tidende, medieutviklingen eller politikk lokalt eller på riksplan. Det er vel de tre områdene det er mest naturlig for meg å skrive om.

Denne og andre DT-blogger er et tiltak for å gi oss flere verktøy å utføre vårt redaksjonelle oppdrag, og for at leserne skal bli mer kjent med flere av enkeltpersonene som utgjør mediehuset. Det tror vi vil gjøre oss bra.  Vi ønsker å være mer personlige og mer tilstede enn det vanlige artikkelformatene åpner for. Noe av det sentrale med bloggformatet er også at det gjør dialogen med leserne lettere og bedre. Det er et helt sentralt mål for oss.

Blogging er et naturlig tilskudd av våre redaksjonelle verktøy. Vi håper å bygge ut en god stamme av egne bloggere. I tillegg vil vi invitere andre til å blogge på vårplattform, og vi vil også bygge ut bloggoversikter over sentrale lokale bloggere.

Allerede har vi en god overvåking av lokale bloggere fordi det er en viktig del av den offentlige samtalen. Her i området er det stadig flere som kommer med gode bidrag til samfunnsdebatten på sine blogger, eller rett og slett med underholdende innspill som engasjerer mange eller som egger til debatt.

Vi ønsker å fange opp og presentere dette på våre sider fordi de ellers ikke vil bli lest av så mange. Og så håper vi våre egne bloggere kan bli gode møtepunkter mellom journalister og engasjerte lesere som vil bidra til den store samtalen.

Share

Skrevet av

Geir Arne Bore

Andre innlegg av:

Webside:

27

05 2009

17 Kommentarer Legg til din ↓

Nyeste kommentarer ligger øverst

 1. 1

  Gratulerer! Strålende initiativ, blir spennende å følge med hva dere tenker. DT har gjort noen grep de siste månedene i forhold til å utvikle nettjournalistikken. Bruk av cover it live og livestreaming via mobiltelefon er veldig spennende. Kan dere si noe mer om hva dere tenker å prøve ut, og hvordan dette skal knyttes til papirutgava?

  Geir Holen
  Flitting nettleser, og tidligere DT-journalist

 2. Geir Arne Bore #
  2

  Vi har en lang liste over hva vi vil gjøre, ut over den daglige nyhetsjobbingen for å få med det viktigste som skjer i hvert lokalsamfunn og regionen.

  Når det gjelder blogging og sosiale medier, så er det særlig å bygge ut flere interne bloggere, være flink til å følge og følge opp lokale bloggere, og få en landingsside for bloggere fra området.
  Valget blir den første praktiske runden med dette. Vi vil invitere politikerne som stiller herfra til å blogge på dt.no, den sikreste måten å være synlig for flest velgere her i regionen. Dette kommer i tillegg til en tett oppfølging av politikere og andre på sosiale medier.

  Vi ønsker også å fornye debattformatet i avisen med å ha et tettere samspill med blogg og nettdebatt og ha en mest mulig sømløs overgang på dette området.

 3. 3

  Gratulerer! Du ligger langt framme i digital bruk, utnyttelse av nettet og ser verdien av sosial web. Skal bli spennende å følge med, selv om jeg er veldig glad i papiraviser, det er faktisk noe” sosialt” ved det også, for mange av oss:-)

 4. 4

  Jeg tror et sterkt og mer interessant dt.no også vil styrke papiravisa. Spennende å høre hva dere tenker om koblingen lokalpolitikk og dt.no. Har dere planer om å sende f.eks. lokale kommunestyremøter, kombinert med kommentarmuligheter for de som følger med? Det er jo sånt som kan bidra til en bedre samfunnsdebatt, og forhåpentligvis diskusjoner fylt av personangrep og usaklige kommentarer. Kommunene vil jo også tjene på et slikt samarbeid, større interesse rundt lokale saker.

  Hva tenker du/dere om man må registrere seg for å kommentere på nyhetssakene? Ofte blir kommentarfeltet fylt med elendige kommentarer, og det glir alt for ofte ute.

  Uansett, lykke til!

 5. Geir Arne Bore #
  5

  Takk.
  Det er ingen motsetning mellom å like papiravis og å være opptatt av nettmedier og sosiale medier. Jeg tror også den utviklingen kan gå hånd i hånd, fordi det er to kanaler som er forskjellige og utfyller hverandre. Papir har slagkraften, det redigerte overblikket og en annen leseropplevelse. Nettaviser har hurtigheten og dybden gjennom lenking, og muligheten for dialog med eller gjennom sosiale medier. En stor lykkelig mediefamilie,

 6. 6

  Merker jeg er skeptisk..
  Kommer til å følge med på bloggen, selvsagt. Men merker jeg er litt skeptisk til det hele!
  Grunnen til at jeg ikke er enormt skeptisk (bare litt) er at jeg tror du kanskje bruker mer tid på å poste på bloggen enn hva mange av journalistene bruker på dt.no. For det er ingen nyhet at det går litt fort i svingene til tider der..

  Godt med dialog, det er klart!
  Gir dere ett greit fortrinn ovenfor mange andre aktører, sånn jeg ser det. Bare dere bruker det på den rette måten..

  Vel, lykke til ønskes med stort hjerte!

 7. 7

  Spennende initativ. Jeg har store forventninger til at Dt kan og bør komme på banen i fremtiden. Å blogge som redaktør er ingen motsetning i forhold til hva du gjør som sjefsredaktør. Det som blir mest spennende er egentlig ikke hva som foregår, selve det journalistiske yrket er ikke interessant – det virkelig spennende er hvilke tanker du og dere gjør dere for å bli ei bedre avis – i fremtiden faktisk opprettholde å være en avis i det hele tatt og hva dere tenker med hensyn til nettkommunikasjonen for Dt.

 8. Geir Arne Bore #
  8

  Til Magnus
  Takk for interessen og troen på dialog. Den deler vi.
  Jeg er litt usikker på hva din skepsis består i. Jeg lurer på om det baserer seg på tidligere opplevelser. Slik dt.no fungerer nå, er det svært små forskjeller i kvalitet på hva som legges ut på nett og papir. Det har vært forskjeller i kvalitet fordi tidsfaktoren har vært mindre på nett, fordi det før har vært litt mindre erfarne journalister, og fordi det ikke var de samme kontrollmekanismene. Dette har endret seg betydelig det siste året og spesielt halvåret. Nå er det en digitaldesk som går gjennom alt, og sørger for at innholdet blir mest mulig tilpasset nettets egenskaper i forhold til skriving og lenking. Medarbeiderne som leverer har mer kompetanse i forhold til sport,krim/ulykker, næringsliv og politikk – for å nevne noen områder som det publiseres mye fra. Tidsfaktoren er det ikke så lett å gjøre noe mer, vi skal være først. Men mer kompetanse, bedre kontrollrutiner og raskere oppdateringer av saker for å gjøre dem mer presise, i sum gjør dette at leserne nå opplever at dt.no har mye høyere troverdighet på de undersøkelser vi har.
  Med vennlig hilsen
  Geir Arne Bore

 9. Geir Arne Bore #
  9

  Til Geir Holen
  Vi har som et hovedmål (skal publisere mer om dem i morgen)å være den viktigste møteplassen i lokalsamfunnene og regionen, og det betyr også den viktigste arenaen for samfunnsdebatten. Der inngår selvsagt politikk. Vi prøver å bli bedre på dette i alle kanaler. I forhold til nett, så er vi raskere ute med flere saker som har interesse fra politikken, både på møter og det som kommer fra andre kilder som sosiale medier. Vi har øvd oss på å følge møter løpende, enten det er bydelskonferanser, bystyremøter eller kommunestyremøter i f.eks Røyken da det var krisemøte om økonomi der. Vi vil gjøre mer av det, inkludert kommentarmuligheter. Samtidig er jeg realist og vet at det også er mange møter som nok dessverre ikke interesserer offentligheten. Da skal vi nok bruke tid og krefter på viktigere saker for leserne.
  I morgen skal vi ha møter med de politiske partiene for å se på valget, og tror vi kan få til godt og spennende samarbeid der i forhold til blogging, politiske møter og lignende.
  mvh
  Geir Arne Bore

 10. Geir Arne Bore #
  10

  Til Sundeblogg, aka Ståle Sunde
  Takk for utfordringen.
  Du skriver
  ” hvilke tanker du og dere gjør dere for å bli ei bedre avis – i fremtiden faktisk opprettholde å være en avis i det hele tatt og hva dere tenker med hensyn til nettkommunikasjonen for Dt.”
  Det var ikke små spørsmål.
  Bedre avis skal jeg svare delvis på i morgen, skal legge ut hovedmålene våre og hva det betyr i flere blogginnlegg. Framtidsutsikten med og uten avis tror jeg er litt krevende å svare på nå, men jeg har satset mye av livet mitt på at det blir “med avis” – og er sikker på at det er like viktig med god informasjon i framtiden og at det er behov for spesieliserte tilbud her som på alle andre områder.
  Når det gjelder nettkommunikasjon, så er jeg litt usikker på spørsmålet. Men vi ser for oss en tredeling.
  - Vi må fortsatt finne og publisere de viktigste nyhetene og debattene, og prøve å videreutvikle dem i dialog med leserne/kildene.
  - Vi skal fange opp og videreformidle de viktigste nyhetene og debattene som genereres i regionen, enten det er i andre medier, gjennom sosiale medier eller andre kilder. Dette er redaksjonelt vurdert i dag, men jeg ser også et kompaniskap med søkegenerert innhold for eksempel for spesifikke geografiske områder.
  - Vi skal skape godt innhold med dialog med lesere og for å legge til rette for dialog mellom lesere.
  Det er vel det raske svaret. Skal se om jeg har et litt mer langsomt ett etterhvert.

  Med vennlig hilsen

  Geir Arne Bore

 11. 11

  Velkommen inn i bloggverdenen!

  Tror dette blir et godt tiltak for avisen, og jeg gleder meg å lese hva du skriver fremover!

 12. Geir Arne Bore #
  12

  Takk. Håper jeg klarer å sette av tid til det, for det er viktig å formidle det vi selv står for også.
  Ellers håper jeg vi får et godt samarbeid med lokale bloggere, spesielt inn mot politikk/samfunnsdebatt som deg, i forhold til å være en plattform også for den debatten som foregår via de sosiale mediene. Det er viktig for oss.

 13. TV Kopperud #
  13

  Spennende tiltak som jeg håper vil bidra til samfunnsdebatten. Jeg har ved enkelte tidligere anledninger vært skeptisk til at papiraviser (også DT) blander samfunnskommentaren og nyhetsreportasjen. Dette KAN bli et egnet forum hvor du som ansvarlig redaktør kan å være samfunnsaktør/kommentator på en ryddig måte som er interessant og ikke bidrar til samrøre mellom pressens forskjellige roller.

  Lykke til!

 14. Geir Arne Bore #
  14

  Hei Kopperud.
  Takk for innspill.
  Jeg er litt usikker på om jeg deler din bekymring for samrøret. I DT opplever jeg skillene relativt ryddige nå hvor vi mener på lederplassen, eller i rene kommentarer som det ikke er så mange av. Strengt tat skulle jeg ønske meg, og det kommer, flere innspill fra journalistene for å analyse en sak eller skrive bakgrunn på den. Litt for ofte blir vi preget av artikkel-formatet som gjør det vanskeligere å dra de litt større linjene i en sak fordi den alltid skal bygge på et intervju eller en konkret hendelse. Men jeg tror jeg deler din oppfatning om at vi ikke skal være aktør i slike vurderinger, ut over å være en journalistisk aktør – for det er vi uansett om vi skriver om noe eller ikke gjør det.

 15. TV Kopperud #
  15

  Jeg er faktisk enig i at dere er klare på å skille mellom rollene i DT under din ledelse, tilfellene jeg refererer til ligger godt tilbake i tid og synes å være et tilbakelagt stadium hos dere. Jeg synes kanskje at dere med fordel kunne satt av mer plass til rene kommentarer; dere har medarbeidere som er verdt å “lytte” til… som Myklebust og Rotevatn, for å nevne et par.

  En større utfordring i fremtiden blir kanskje å takle det faktum at dere har et tilnærmet monopol på mediasiden i Drammen. Om jeg skulle komme med et ønske for et fremtidig tema i denne bloggen så måtte det være dine tanker rundt dette! En monopolrolle medfører et spesielt ansvar og helt andre utfordringer enn i stor mediakonkurranse.

 16. Geir Arne Bore #
  16

  Takk for tilbakemeldingen. Målet vårt er å få flere til å analysere nettopp fordi vi har medarbeidere som har mer å bidra med enn det som kommer på trykk i de vanlige reportasjene.
  Når det gjelder mediekonkurransen, så understreker det at vi er i den enerådende posisjonen som veldig mange norske byer er i med henhold til mediekonkurranse – selv om jeg syns det er andre flinke aktører i regionen så er det ikke så mange i selve Drammen. Det setter krav til oss på flere områder, blant annet i forhold til å være balanserte og rett dimensjonerte, i forhold til det ansvaret vi har med å dekke det som skjer.
  Samtidig har nettet og sosiale medier gjort det lettere enn noensinne for mennesker å nå ut med sine synspunkter, slik du og andre med meninger gjør på twitter, facebook eller blogger. Vi syns det er så spennende, og samtidig så utfordrende, at vi ønsker å spille mest mulig på lag og samarbeide med alle på sosiale medier. (Hvis ikke kan v bli overflødoge)
  Her viser jeg til mål nummer fire for oss – å skape dialog og være plattformen. Spesielt har vi et ansvar i forhold til å være den plattformen for samfunnsdebatt som alle kan lene seg på, fordi det ikke er så mange massemedier å basere seg på. Derfor vil vi bruke valgkampen for å komme i tettere dialog med politikerne i forhold til å la de som ønsker det blogge på våre sider, og henvise til bloggere andre steder, samle twitterfeeder, lage folkemøter sammen med partiene osv.
  Dette håper vi å utvide etterhvert slik at man kan følge alle debattene som er verd å følge gjennom DT, selv om de selvsagt vil leve sine liv på andre arenaer også.
  Håper dette besvarer litt av spørsmålet.
  med vennlig hilsen

  Geir Arne Bore

 17. TV Kopperud #
  17

  Spørsmålet er langt på vei besvart det. Jeg ser frem til å følge, og delta i, debatten her på din redaktørblogg. Vi trenger denne typen arenaer for offentlig debatt om aktuelle politiske temaer!

  mvh
  TVK


1Trackbacks/Pingbacks

 1. Christoph Schmitz » Noen blogger jeg anbefaler 02 06 09